• Boris idrottsblogg

Måndagen den 6:e juni 2016.

Sverige vann, en förlust hade varit omöjlig då Wales inte hade ett skott på mål.
Bale i Wales landslag skrämmer ingen.
Målsnålt i Copa América Centenario.
Snyggaste målet hittills av Perus Guerrero.

Varför kan inte fotbollen förlita sig till tekniska hjälpmedel.
Än så länge lockar inte matcherna från Copa America.10 FOTBOLLSTRANSFERS OCH RYKTEN FRÅN IGÅR
FOTBOLLSHISTORIA: 1955 Mannion avstängs av FA på livstid för snack om mutor.
1998 Överraskning då Blatter väljs till FIFA-presiden före favoriten Lennart Johansson.
FÖDDA: Tony, Tim, Michael, Sebastian.
LIVERPOOLARE: ingen.
DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja 2009/10.

Sverige vann, en förlust hade varit omöjlig då Wales inte hade ett skott på mål.


Så har det Svenska landslaget i fotboll avverkat generalrepetitionen inför EM-premiären mot Irland. Åter en gång ställer jag mig frågan: Vad är dessa märkliga träningsmatcher värda??? Visst förtjänade svenskarna segern, men vad var det för mottstånd? Många var lite förvånade över att Wales hade tagit sig till EM för första gången, men de hade ju en del bra spelare med ”världsstjärnan” Gareth Bale i spetsen. Eller är han bara stjärna då han har Real Madrids världsspelare som kan stötta honom.
 

Bale i Wales landslag skrämmer ingen.


För det första var han liksom de andra divorna för fin för att spela en träningsmatch, men han tvingades in i 64:e minuten. Möjligen satte han lite skräck i det svenska försvaret, men då de kommit underfund med vad han gick för i denna match, med missade frisparkar och medelmåttigt spel så förvann snabbt respekten. Nej, det var ett oerhört torftigt Wales som inte hade ett enda skott på mål. Sverige hade i alla fall sex och tre gick in. Nästa match är mot Irland och då är det skarpt läge.

Målsnålt i Copa América Centenario.


Skarp läge är det på andra sidan Atlanten. Copa América Centenario gick vidare och i Grupp A har första omgången avverkats. Fast det har bara blivit de två mål jag skrev om igår. Costa Rica och Paraguay lyckades aldrig få in någon boll. Det gör att Colombia som redan innan var favorit i gruppen leder på tre poäng.
 

Snyggaste målet hittills av Perus Guerrero.


Grupp B hann också av att spela första omgången och här var det än värre än i Grupp A. Då menar jag konsten att göra mål. Ett enda mål i två matcher. Det gjorde Paolo Guerrero i Peru på en tjusig språngskalle. Alltså leder Peru gruppen med full poäng före Brasilien och Ecuador som spelade försvar och fredade sitt mål.

Varför kan inte fotbollen förlita sig till tekniska hjälpmedel.


Men åter så önskar man att fotbollen skulle kunna ta hjälp av den teknik som finns vid sådana turneringar och matcher. Då hade Ecuador vunnit med 1-0. Brasiliens målvakt sjabblade in bollen på ett inlägg och Ecuador jublade. Domarna hade sett att bollen varit över kortlinjen, vilket var helt felaktigt. Det är sådant här som gör att fotbollen blir unik och orättvis i förhållande till alla andra lagsporter, och att denna idrott aldrig kan slå igenom i USA. Där gör det inget om det blir ett antal pauser för så fungerar alla andra amerikanska lagidrotter, men så blir det heller inga stora matchavgörande situationer som påverkar slutresultatet.
 

Än så länge lockar inte matcherna från Copa America.


Haiti har noll poäng och verkar få svårt att ta några i fortsättningen. Det skulle i så fall var om de skulle klara av 0-0. Nej, tre mål på fyra matcher lockar inte mig att sitta uppe på nätterna för att följa denna turnering.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1955 Wilf Mannion. 1998 Blatter

 

1955 Wilf Mannion avstängs.

 
Idag 1955 avstängde FA Hull Citys Wilf Mannion på livstid från de Engelska proffsligorna. Wilf med sin blonda kalufs var känd som ”The Golden Boy”. Han hade startat i Middlesbrough 1936. Sedan kom andra världskriget emellan. Här tjänstgjorde Wilf i Europa, Mellersta Östern och var en av de som räddades från Dunkirk. Han överlevde kriget och fortsatte i Middlesbrough tills 1954 då han flyttade till Hull. Hela tiden som proffs var Wilf irriterad på maximilönen på tio pund i veckan för en proffsspelare. Han ställde upp i många tidningar och berättade att många spelare tog emot olaglig betalning på mer än de tio pund som var tillåtna. FA tröttnade och bad om bevis. Då Wilf inte lämnade några bevis beslöt FA idag att stänga av ”The Golden Boy” på livstid och karriären var över även om han fortsatte spela i amatörklubbar till 1959.
 

1998 Blatter vinner

 
Idag 1998 hölls den 51:a FIFA kongressen i Paris. Förre FIFA presidenten João Havelange hade valt att dra sig tillbaka efter 24 år som fotbollens högste ledare. Vem som skulle bli den åttonde FIFA-presidenten stod mellan favoriten Lennart Johansson som var UEFA-president, och schweizaren Sepp Blatter som jobbat som IT-chef för FIFA 1975 till 1981 och han hade varit generalsekreterare sedan dess. Lite sensationellt fick Blatter 111 röster mot 80 för Johansson.
 
Sepp Blatter blev alltså vald till ny FIFA-president. Många ansåg valresultatet underligt och en brittisk författare David Yallop skrev en artikel där det påstods att det betalats ut mutor för en miljon dollar till vissa ledamöter för att de skulle ändra sina röster och lägga dem på Blatter. Anklagelserna gick till domstol i Zürich, men Blatter blev frikänd.

FÖDDA IDAG

Anthony "Tony" YEBOAH
50 år
Anfallare
59 landskamper för Ghana.
Klubbar som spelare: 1982 Asante Kotoko,
1982-85 Cornerstones Kumasi,
1986-87 Okwawu United,
1988-90 FC Saarbrücken,
1990-95 Eintracht Frankfurt,
1995 Leeds United (lån),
1995-97 Leeds United,
1997-2001 Hamburger SV och
avslutningsvis 2001-03 Al-Gharafa

Tim CAHILL
37 år
Mittfältare
1 U-17 landskamp för Samoa och 88 A-landskamper för Australien.
Klubbar som spelare: 1997 Sydney United,
1997-2004 Millwall,
2004-12  Everton,
2012-15 New York Red Bulls,
2015-16 Shanghai Shenhua och
sedan 2016- Hangzhou Greentown.

Michael KROHN-DEHLI
33 år
Mittfältare
55 landskamper för Danmark.
Klubbar som spelare: 2002-04 Ajax,
2004-06 RKC Waalwijk,
2006-08 Ajax igen,
2007 Sparta (lån),
2008-12 Brøndby,
2012-15 Celta Vigo och
sedan 2015- Sevilla.

Sebastian LARSSON
31 år
Mittfältare
12 U- och 82 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: junior-2001 IFK Eskilstuna och Eskilstuna City FK,
2001-07 Arsenal,
2006-07 Birmingham City (lån),
2007-11 Birmingham City och
sedan 2011- Sunderland.

LIVERPOOLARE

ingen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv