• Boris idrottsblogg

Måndagen den 30:e maj 2016.

Janne Anderssons sista match och Allsvenskan är öppen för MFF.
Sjätteplacerade Barnsley vann kvalmatchen som tog dem till Championship League.
Englands U-21 visar framfötterna och vinner Toulonturneringen.
Är Zlatan så skadad att han inte kan spela en landskamp?10 FOTBOLLSTRANSFERS OCH RYKTEN FRÅN IGÅR
FOTBOLLSHISTORIA: 1979 Champions League-final mellan Nottingham Forest och Malmö FF.
FÖDDA: Thomas.
LIVERPOOLARE: Len, Steven, Mikel
DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs andratröja 2006/07.

Janne Anderssons sista match och Allsvenskan är öppen för MFF.


Det var inte bara så att Malmö FF leder Allsvenskan i halvtid då det är stopp på grund av EM, det är även en ledning på hela tre poäng. IFK Norrköping lyckades inte bjuda sin tränare Janne Andersson på någon avskedspresent i form av mål. Motståndarna Elfsborg klarade inte heller av att få in bollen. Alltså har MFF en trygg ledning. Deras främsta motståndare har varit de regerande mästarna som nu mister sin ledare. Jag tror att Norrköping kommer att få det lika svårt i Allsvenskan som Zlatan med den nya landslagstränaren. Det är ingen Hamrén som Ibrahimovic kan linda runt sina fingrar. Säkert är det därför som han beslutat sig för att sluta i landslaget.
 

Sjätteplacerade Barnsley vann kvalmatchen som tog dem till Championship League.


Wigan och Burton United tog steget upp i Engelska andraligan Champioship League, men det stod en plats till på spel då finalen bland lagen som slutade trea till sexa spelades på Wembley. Det blev sjätte placerade Barnsley som övertygande manövrerade ut fyran Millwall med 3-1. Så jag vet en glad person i Trollhättan som håller på Barnsley. Han har dessutom förärat mig med de två Barnsleytröjor jag äger. Tack Larz Blomqvist!
 

Englands U-21 visar framfötterna och vinner Toulonturneringen.


Toulon Tournament som jag följt resultatmässigt spelades klart igår. Matchen om tredje plats avgjordes på straffar och det var Portugal som hade bättre straffskyttar än Tjeckien. Finalen spelades mellan de enda obesegrade laget Frankrike och England. Engelsmännen eller U-21 killarna har imponerat stort och vann allt genom en säker 2-1 seger.
 

Är Zlatan så skadad att han inte kan spela en landskamp?


Landslagen spelade en massa träningsmatcher och ikväll är det Sveriges tur att spela. Faktiskt har matchen förlagts till Swedbank Stadion. Där skulle Malmöpubliken få se sin hjälte Zlatan Ibrahimovic köra över Slovenien, men som vanligt så är inte publiken så mycket värd. Zlatan ska inte spela en fjantig träningsmatch. Det är för slitsamt för denne spelare som inte längre har någon arbetsgivare som pressar på. Nu är det bara Erik Hamrén som bestämmer och vill inte Zlatan spela så får han stå över för någon hastigt påkommen skada. Men det är ju bara för övriga laget att visa att de klarar sig alldeles utmärkt på egen hand.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1979 Forest första

 

1979 Nottingham – MFF

 
Idag 1979 spelades en unik final i Mästarcupen. Den var unik för svensk fotboll. Malmö FF hade besegrat Monaco, Dynamo Kiev, Wisła Kraków och Austria Wien. På Olympiastadion i München väntade ett lika Askungelikt lag från England. Nottingham Forest. Båda lagen var kanske mest kända för sina karismatiska ledare: Bob Houghton, MFF och Brian Clough, Nottingham. Två engelsmän ledde alltså lagen. MFF var i underläge då de hade skador på ett antal viktiga spelare, men de lyckades nästan med sitt försvarsspel. Tyvärr brast det en gång. Det var i första halvleks sista minut då nyförvärvet Trevor Francis nickade in matchens enda mål. Francis hade slagit alla rekord då han kostade Nottingham en hel miljon pund (småpotatis idag). När får vi se ett svenskt lag i en Champions League-final igen? Nej!

FÖDDA IDAG

Thomas HÄßLER
50 år
Mittfältare
1 U- och 101 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare: 1979-84 Reinickendorfer Füchse,
1984-90 Köln,
1990-91 Juventus,
1991-94 Roma,
1994-98 Karlsruher,
1998-99 Borussia Dortmund,
1999-2003 1860 München och
slutligen 2003-2004 SV Salzburg. 
Världsmästare 1990.

LIVERPOOLARE

Len CARNEY
blev 80 år född 1915
Anfallare
Engelsman
Klubbar som spelare: Northern Nomads,
Marine,
Collegiate Old Boys,

1939 till 1948 tillhörde han Liverpool FC och gjorde 6 matcher och 1 mål. Han var även i Italien och stred under Andra Världskriget, men då han var hemma blev det 32 matcher och 14 mål som (gästspelare under kriget),
Collegiate Old Boys (1948),
Liverpool Marine (1949)

Steven GERRARD
36 år
Mittfältare
114 landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Från 1988 till 2015 var han Liverpool FC-spelare. Det blev 710 matcher och 186 mål totalt.
Los Angeles Galaxy (2015-)

Mikel San José DOMÍNGUEZ
27 år
Försvarare/Mittfältare
25 U- och 5 A-landskamper för Spanien.
Klubbar som spelare: Athletic Bilbao (2005-07),

2007 till 2010 tillhörde han Liverpool FC, men han spelade inte en enda match för A-laget.
Athletic Bilbao (igen / 2010 -)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv