• Boris dagliga blogg

Måndagen den 16:e maj 2016.

Leicester City är den största överraskningen på 50 år och kan bara ske i England. Tottenham, sista omgångens riktigt stora besvikelse. Skäms! Manchester Unteds match uppskjuten. Tar de Bournemouth med 19-0 är Champions League-kvalplatsen klar. Bara de redan stora och rika lagen i topp i Europeiska storligor. Kan Östersund bli Sveriges Leicester? 

Dagens matcher: en intressant och en ointressant, (för mig)


FOTBOLLSHISTORIA: Barcelona vinner till sist.
FÖDDA: Ove, Anja.
LIVERPOOLARE: ingen
DAGENS TRÖJA
NEWCASTLE UNITEDs förstatröja i 2014/15.

Leicester City är den största överraskningen på 50 år och kan bara ske i England.


Olika stora ligor skulle avslutas igår. Den absolut mest överraskande ligan 2015-16 är Premier League. Ingen annan liga runt om i Europa kan under den senaste 30-årsperioden visa upp en mer sensationell vinnare än Leicester City. Till slut blev det 81 poäng och det var en mariginal till tvåan på hela tio poäng. Tvåan som överraskande blev Arsenal. Alla experter var inför de fyra sista omgångarna ganska säkra på att Tottenham skulle passera Leicester till sist. Av de 12 poäng som var kvar att spela om då så tog Leicester 8 medan jagande Tottenham bara tog 2.
 

Tottenham, sista omgångens riktigt stora besvikelse. Skäms!


Mest besvikna är alla på just Tottenham som vek ner sig så pass att de förlorade med 5-1 till redan nedflyttningsklara Newcastle, och då ska man veta att då Newcasatle ledde med 2-1 fick de Aleksandar Mitrovic utvisad. Med en man mer släppte Spurs in tre mål. Det innebar att Arsenal kunde gå om och ta andra platsen. Så gick ytterligare en säsong där Tottenham slutar efter Arsenal i tabellen.
 

Manchester Unteds match uppskjuten. Tar de Bournemouth med 19-0 är Champions League-kvalplatsen klar.


Allt var ju klart med segrare, nedflyttade lag och vilka som skulle ta sig till Champions League. En plats fanns kvar att spela om och det var vilket Manchester-lag som skulle knipa kvalplatsen till Champions League. Det blev aldrig någon spännande kamp om den då man hittat en mobil och ett paket på Old Trafford som kunde misstänkas vara en bomb. Nu var det inte det, men då man upptäckte attrappen hade redan matchen ställts in och publiken evakuerats. Manchester City fick bara 1-1 mot Swansea, men det innebär att om Manchester United ska passera City måste de vinna den uppskjutna matchen mot Bournemouth med 19-0, och skulle så ske så tror jag att det skulle bli stora undersökningar om det gick rätt till. Så Leicester, Arsenal, Tottenham och Manchester City ser vi i Champions League till hösten.
 

Bara de redan stora och rika lagen i topp i Europeiska storligor


Den lustiga spanska ligan blev äntligen klar efter tre dagars ”sista omgång”. Hur överraskande är top 4 som ska till Champions League: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid och kvalande Villareal. Väntat. Italienska Serie A slutar med top 3 Juventus, Napoli och kvalande Roma. Inga stora överrasningar. Strax under de tre översta kommer Inter, Fiorentina, Milan och Lazio. Sassuoli smög sig in som en liten sensation på sjätte plats, men det tar dem inte ut i Europa. Bundesliga i Tyskland har följande topplag som är med i Champions League till hösten: Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen och Borussia Mönchengladbach som kvalar. Inte heller här finns något mindre lag som överraskar. Och likadant ser det ut i Frankrike: PSG, Lyon och kvalande Monaco.
 

Kan Östersund bli Sveriges Leicester?


Nej, överraskningar får vi söka i Allsvenskan. Kan Östersund vara Sveriges Leicester. Vem hade trott att de skulle slå IFK Göteborg med 2-0? Nu ligger de båda på 14 poäng på femte och sjätte plats. Fast det verkar som blivande förbundskapten Janne Andersson fått i gång de regerande mästarna IFK Norrköping. Seger igår igen. Nu över en annan norrlandsöveraskning GIF Sundsvall. 3-1 gör att mästarna ligger tre poäng före MFF och Örebro.
U-17 EM i Baku är över för de svenska killarna. Nederländerna blev för starka och vann kvartsfinalen med 1-0. Det innebär att Sverige var den enda gruppsegraren som inte lyckades besegra en grupptvåa. Nederländernas semifinal går mot gruppsegraren Portugal och de andra två gruppsegrarna Spanien och Tyskland möts i andra semin.

 

Dagens matcher: en intressant och en ointressant, (för mig)


Dagens intressanta matcher är vem som ska ta sig till kvalfinal upp till Premier League. Brighton har två mål att ta igen på Sheffield Wednesday. TV 3 Sport och Viasat visar. Den andra matchen är lika intressant för mig som Champions Leaguefinalen mellan två lag från Madrid. I kväll spelas en mitt-tabellsmatch mellan två lag från Stockholm, eller ett från Stockholm, Djurgårdens IF och Solnalaget AIK. Den visas på C More och den tror jag att jag passar.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1979 målen kom klumpvis

1979 Barcelona cupvinnarcupmästare i förlängning


På St. Jakob Stadium i Basel spelades idag 1979 Cupvinnar-Cupfinalen mellan Barcelona och Düsseldorf. Efter en lovande inledning stod det 1-1 efter åtta minuter. Sedan dröjde det till slutet av halvleken innan Barcelona tog ledningen igen, men Düsseldorf kvitterade omedelbart. Andra halvlek blev mållös. I förlängningen fortsatte målskyttet. Då passade Barcelona på att ta ledningen igen. När de var igång passade de på att även öka på ledningen genom österrikaren Hans Krankl. Düsseldorf reducerade givetvis, men det var för kort tid kvar för tyskarna att kvittera och Barcelona blev mästare med en publikvänlig final och 4-3.

FÖDDA IDAG

Ove KINDVALL
73 år
Anfallare
43 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: 1960-66 IFK Norrköping,
1966-71 Feyenoord,
1971-75 IFK Norrköping igen och
avslutningsvis 1975-77 IFK Göteborg.
1970 blev han mästare i det som idag är Champions League då han i finalen gjorde det avgörande målet i förlängning för sitt Feyenoord mot Celtic.

Anja MITTAG
31 år
Anfallare
58 U- och 121 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare: 1991-97 VfB Chemnitz,
1997-99 Chemnitzer FC,
2000-02 FC Erzgebirge Aue,
2002-06 1. FFC Turbine Potsdam,
2006 QBIK, 2007-11 1. FFC Turbine Potsdam igen,
2012-15 FC Rosengård och
sedan 2015- Paris Saint-Germain


LIVERPOOLARE

ingen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv