• Boris dagliga blogg

Söndagen den 8:e maj 2016.

DEt blev ingen livefotboll igår, Därför tar jag en Arsenaltröja idag för att det skulle varit farsans födelsedag och då hade vi säkert varit klädda i hans favoritlag båda två, nu blir det bara jag, Sunderland ligger bra till att klara sig kvar, Middlesbrough följer med Burnley upp.

FOTBOLLSHISTORIA IDAG: The Double för Arsenal, Enda östtysks lag att vinna en Europeisk Cupfinal. PSGs enda seger i Europacuper. 

FÖDDA: Habba (farsan), jack, Franco, Lucio, fyra hårdföra backar.

LIVERPOOLARE: ingen

DAGENS TRÖJA

ARSENALs förstatröja 2002/04.

Det blev ingen livefotboll igår, men Sunderland ligger bra till att klara sig kvar.


Det var mest 45-årskalas på Norrvikens Trädgårdar så fotbollen fick kollas upp i efterhand. I Premier League kan noteras att trenden att Sam Allardyce aldrig ramlat ut någon liga med det lag han basar över ser ut att hålla sig. Av de tre nedflyttningskandidater där två ska följa Aston Villa till Championship League så vann Sams Sunderland över Chelsea med 3-2. Detta skedde samtidigt som Newcastle bara spelade 0-0 mot Aston Villa och Norwich förlorade hemma med 0-1 till Manchester United.
 

Leicester i sin nya tröja körde över Everton och Middlesbrough följer med Burnley upp till Premier League.


Leicester City hade inte firat så mycket att de inte lätt kunde köra över Everton på hemmaplan med 3-1, och då kostade de dessutom på att bränna en straff. Nej, det är helt klart värdiga mästare som tydligen tänker köra ände in i kaklet. Till nästa säsong får Leicester Middlesbrough och Burnley att tampas med. Dessa två lag flyttas upp direkt då Championship League spelade klart igår. Fast trean till sexan ska ju göra upp om ytterligare en Premiers Leagueplats. Det blir Brighton & Hove Albion, Hull City, Derby County och Sheffield Wednesday.

FOTBOLLSISTORIA från idag 1971 andra moderna dubbeln. 1974 ovan segrare. 1996 PSG

 

1971 Arsenal the Double

 
Idag 1971 spelades FA-cupfinalen på Wembley mellan redan klara ligamästarna Arsenal och Liverpool. Efter 90 minuter hade inga spelare överlistat vare sig Arsenals Bob Wilson eller Liverpools Ray Clemence. Det blev förlängning och här hände det saker. Redan efter två minuter gjorde Steve Heighway mål och Liverpool såg ut att förstöra the Double för Arsenal. Men först kvitterade John Radford, och sedan gjorde avbytaren Eddie Kelly segermålet. Arsenal blev det andra laget i modern tid att vinna the Double. Segerskytten Kelly var för övrigt den första avbytaren någonsin som gjort mål i en FA-cupfinal.
 

1974 sensation i Cupvinnarcupen.

 
Idag 1974 spelades Cupvinnarcupen på Feyenoord Stadion i Rotterdam. Det var ingen speciellt populär final. Publiken uppgick till 4 000. Milan var storfavorit och då stannade säkert många fans hemma. Motståndarna kom från ett land som inte hade många fans som kunde eller hade råd att åka till Nederländerna. Det var östtyska laget Magdeburg. Mot alla odds lyckades östtyskarna vinna med 2-0. Detta var enda gången i historien som ett östtyskt lag vann en Europa-turnering.
 

1996 PSGs enda Europatitel

 
Idag 1996 var det final i Cupvinnarcupen. Paris Saint Germain mötte Rapid Wien på King Baudouin Stadium i Bryssel. De 37 000 på läktaren väntade sig en offensiv kamp då båda lagen innehöll spelare som gjort mängder av mål denna säsong. Men de blev bara 1-0 och målskytt blev PSGs back Bruno N'Gotty. Detta var hans första mål för säsongen. Det blev också PSGs första Europatitel och den hittills enda.

Herbert JOHANSSON
blev 71 år född 1925.
Försvarare,
Svensk.
Klubb som spelare: Det blev över 500 matcher i Grevie GIK som en stenhård centerback inte många kom förbi.
Kanske inte så känd för många, men desto mer känd för mig.
Han var min far.

Jack CHARLTON
81 år
Försvarare
35 landskamper för England.
Klubb som spelare: 1950-73 spelade han 629 matcher för en och samma klubb Leeds United.
Lag som tränare: 1973-77 Middlesbrough,
1977-83 Sheffield Wednesday,
1984-85 Newcastle United och
slutligen 1986-95 Irlands landslag. 
Han blev världsmästare 1966 och svarade då på frågan: “Hur känns de tatt vara världens bästa fotbollsspelare?” ”Jag är inget bra på att spela fotboll, men jag kanske är en av världens bästa på att förstöra för andra att spela fotboll!”

Franco BARESI
56 år
Försvarare
81 landskamper för Italien.
Klubb som spelare: 1978-97 spelade han hela sin karriär i Milan. Det blev 531 matcher.

LÚCIO Lucimar Ferreira da Silva
38 år
Försvarare
105 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare: 1996 Planaltina EC,
1997 CR Guará,
1997-2000 Internacional,
2000-04 Bayer Leverkusen,
2004-09 Bayern München,
2009-12 Inter,
2012 Juventus,
2013 São Paulo,
2014-15 Palmeiras och
sedan 2016- FC Goa


LIVERPOOLARE

ingen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv