• Boris dagliga blogg

Lördagen den 30:e april 2016.

Viktig Gijonseger i bottenstriden i Spanska förstaligan. Poängförlust för Middlesbrough, men vinner de sista matchen är det klart.
HISTORIA: FA-cupen direktsänds för första gången, Alf Ramsey sparkas, Reading sätter poängrekord som står sig än idag.
FÖDDA: John, Marc-Andre.
LIVERPOOLARE: Mervyn.
DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja i VM 2002.


Viktig Gijonseger i bottenstriden


Helgens fotbollsomgångar i olika ligor inleddes som vanligt igår md en match här och där. Det fanns två matcher som var viktiga i topp och bottenskikt. En spelades i Spanien. Närmare bestämt i Gijon. Och det var en viktig match för hemmalaget. De gjorde sitt bästa och vann med 2-0 över Eibar. Det betydde att Gijon tog sig över nedflyttningsstrecket, åtminstone tillfälligt. Vinner Granada idag så är Gijon tillbaka på nedflyttningsplats.
 

Det gjorde inte så mycket att Middlesbrough tappade poäng.


Championship League i England hade en mer betydelseful match i toppen. Det var Middlesbrough som skulle ta ett stort kliv mot Premier League genom att vinna på St Andrews. Birminghams hemmaarena har ju samma namn som en av värdens mest kända golfbanor. Det var en svängig match. Birmingham tog ledningen, men Middlesbrough kom igen till 2-1 innan hemmalaget avslutade målskyttet. Det blev 2-2.
 

Burnley, Brighton eller Middlesbrough?


Nu hade inte slutresultatet så stor betydelse då Middlesbrough i sin sista match möter den ena uppflyttningskandidaten Brighton. Segraren i den matchen går upp. Både Brighton och Burnley spelar nästsista matchen på måndag, då det är helgdag i England. En seger för Burnley innebär att de är klara för uppflyttning.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1938 FA-cup final i TV. 1974 Ramsey bort. 2006 Reading rekord

 

1939 Preston – Huddersfield på TV

 
Idag 1938 spelades FA-cupfinalen mellan Preston North End och Huddersfield Town på Wembley. Det historiska var att det var första gången en FA-cupfinal direktsändes på TV. Matchen bjöd inte på många mål. Inte ens då förlängningen nästan var slut hade det blivit några mål var alla beredda på en omspelsmatch, och BBC:s kommentator Thomas Woodrooffe dristade sig att säga: ”Om det blir något mål nu så ska jag äta upp min hatt.” Just då han sagt detta blev det en straff utdömd till Preston. I matchens sista spark fixade George Mutch segern till Preston. Woodrooffe höll sit löfte, men lite fusk var det då hatten var gjord av tårta.
 

1974 Ramsey sparkas

 
Idag 1974 beslutar FA i England att sparka landslagets tränare Sir Alf Ramsey. 1966 var han något av en gud i England då han tagit landslaget till sin första och hittills enda VM titel. Efter VM så var EM 1970 en turnering att visa var England stod. De åkte ut mot Västtyskland i slutspelet. Samma sak hände i VM 1970 då Ramsey anklagades för att ha bytt ut Bobby Charlton för att spara honom till semifinalen som alltså inte blev av. Det gick inte bättre i EM 1972. Måttet var rågat 1973 då England i kvalet till VM inte lyckades besegra Polen och missade mästerskapet. Idag meddelades att Alf Ramsey inte längre var värdig att ha hand om landslaget. 
 

2006 Reading sätter rekord

 
Idag 2006 spelade Reading sista matchen i Championship League mot Queens Park Rangers. 26 156 åskådare hade kommit till Madejski Stadium för att se Reading vinna med 2-1. I och med denna seger fick Reading ytterligare tre poäng att lägga till sina tidigare 103 poäng. De vann ligan och gick upp i Premier League. 106 poäng har aldrig något lag tagit tidigare så Reading har alltså poängrekordet över en säsong i de Engelska ligorna.

FÖDDA IDAG

John O'SHEA
35 år
Försvarare
13 U- och 108 A-landskamper för Irland.
Klubbar som spelare: 1999-2011 Manchester United,
2000 Bournemouth (lån),
2001 Royal Antwerp (lån) och
sedan 2011- Sunderland

Marc-Andre TER STEGEN
24 år
Målvakt
49 U- och 4 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare: 1996-2014 Borussia Mönchengladbach och
sedan 2014- Barcelona.

LIVERPOOLARE

Mervyn JONES
85 år
Anfallare
Walesare
Klubbar som spelare: Bangor City,

1951 till 1953 spelade han för Liverpool FC. Där blev det 5 matcher och inga mål i A-laget. Han var en av de minsta spelarna som spelat i Liverpool med sina 162 cm.
Scunthorpe United (1953-59),
Crewe Alexandra (1959-61),
Chester (1961-63),
Lincoln City (1963-64),
Gainsborough Trinity (1964-65)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv