• Boris dagliga blogg

Söndagen den 13:e mars 2016.

England: gör som alla andra länder och spela cupmatcher i veckan och låt ligan ha veckosluten, För bövlen; sprätta bort "respect"-märkena från alla tröjor! Chelsea ute ur två cuper på en vecka, Barca och Bayern i storsegrar.
HISTORIA: En annorlunda uppvärmning.
FÖDDA: Bruno, Andres, Edgar, Anderson. 
LIVERPOOLARE: inga
DAGENS TRÖJA

EVERTONs hemmatröja 2000/02.

FA-cupen är världens enda cup som är "viktigare" än ligan.


FA-cupen är världens äldsta fotbollstävling. Den startade 1871/72. Det är därför den i England fortfarande räknas som världens viktigaste fotbollsturnering. Så tror FA i England. Klubbarna är inte riktigt av samma åsikt. De ställer upp med reserver och juniorer och låter storspelare vila då det är viktigare att göra bra ifrån sig i ligan. Att segern i FA-cuppen genererar en plats i Europa League är inte av något större värde. Vad jag vill komma till är att i alla andra länder i Europa och faktiskt även Europas viktigaste fotbollsturnering, Champions League, så spelas cupmatcher mitt i veckan, tisdag, onsdag eller torsdag, men inte FA-cupen.
 

Låt FA-cupen spela mitt i veckan och håll ligaspelet heligt på veckoslutet.


Av dagens sju Premier League-matcher är fyra inställda då lagen antingen spelar en FA-cupkvartsfinal eller skulle mött något lag som är kvar i FA-cupen. Jag vet inte om någon i FA sitter och läser vad jag skriver, men om så skulle vara fallet tycker jag att ligan borde visas lite mer respekt och få spela sina omgångar på rätta tider, så kan FA-cupen spela sina omgångar mitt i veckan; tisdag, onsdag eller torsdag.
 

Manchester City tog inte chansen!


Av de Premier Leaguematcher som spelades var Norwich och Manchester City först ut. Bottenlagen slåss för att kunna stanna kvar och topplag som även har Europaspel att tänka på är inta att lita på. Sedan kan det ha att göra med att det var Engelska ligan där det inte alls är omöjligt att sistalaget kan vinna över serieledarna. Nu är Norwich bara trea från slutet och Manchester City fyra, men många blev nog överraskade över att kampen slutade 0-0. Jag brukar påstå att det är två förlorade poäng för båda lagen. Så känner nog City, medan Norwich City kan känna sig ha vunnit en poäng.
 

Bournemouth för närvarande bästa nykomling.


Två Premier Leaguematcher till spelades och Southampton tog sig upp på sjunde plats och passerade sen motståndare Stoke City genom att ta hem segern med 2-1 i Stoke. Andra matchen Bournemouth mot Swansea var en svängig och målrik match. 3-2 blev det till nykomlingarna och med det är de den bästa nykomlingen då de passerade Watford i tabellen.
 

För bövelen; sprätta bort den parodiska "respect"-märket!


Kvällsmatchen var en ligaförstörande FA-cupmatch mellan Everton och Chelsea. Och än en gång. För helvete, FA och UEFA; Ta bort det där djävla emblemet på tröjorna där det står ”respect”. Det var om möjligt än värre igår än i fredags. Två utvisningar är väl ett bevis om total brist på respect. Diego Costa i en tröja med emblemet ”respect”; Ha, ha, ha, ha, ha!!! Jodå han var en av dem som blev utvisad efter att ha försökt bita Gareth Barry i halsen. Men tro inte att Costa brukar bli utvisad ofta. Detta var hans fjärde och senast han fick rött kort var för sex år sedan.
 

Lukaku - Chelsea 2-0


Lukaku fixade hemmaseger och avancemang för Everton. Två mål lyckades han sparka in under matchen sista 23 minuter. Detta innebar att Chelsea åkte ut ur två större cuper under en och samma vecka. Nu kan de satsa för fullt på ligan. Javisst ja den slarvade de ju bort i höstas. Fast med sina 40 poäng så har de i alla fall säkrat nytt kontrakt.
 

Everton - Chelsea  2-0

Lite blandade resultat


Svenska cupen avverkade också en match i skymundan. Jo, den visades visserligen på SVT. Inte mycket till underhållning, men spänningen håll sig i alla fall till tre minuters övertid då hemmalaget BK Häckens Alexander Jeremejeff gjorde matchens enda mål och skickade ut Halmstads BK. I övriga Europa fanns det inga sensationella resultat. Barcelona – Getafe 6-0, Bayern München – Werder Bremen 5-0. Svårt att se hur det inte ska bli seriesegrar för dessa två serieledare.
 

Barcelona - Getafe  6-0

Bayern München - Werder Bremen  5-0

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2011 en annorlunda uppvärmning

2011 här gällde det att komma i tid.
 

Milan hade idag hemmamatch mot Bari i Serie A. Matchen i sig var ordinär om man undantar att den slutade 1-1 då Bari låg på nedflyttningsplats och Milan ledde tabellen. Det var uppvärmningen före avspark som förundrade publiken. Många spelare dansade balett och Gennaro Gattuso bjöd upp en av domarna. Clarence Seedorf och en av domarna började skuggboxas, Zlatan sprang runt med en frisbee som han och en Barispelare roade sig med och ytterligare någon spelare hade en rosa badmössa och låtsades simma. Det var det rosa som var orsaken till det hela. Den italienska tidningen Gazzetta dello Sport med sitt rosa tidningspapper hade köpt in reklamtid i båda lagen som improviserade fram sina konster för publiken.

FÖDDA IDAG

Bruno CONTI
61 år
Mittfältare
46 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
Tillhörde hela sin karriär 1973-91 Roma men
var utlånad 1975-76 och 1978-79 till Genoa. 
1982 blev han världsmästare.

Andrés ESCOBAR
blev 27 år född 1967
Försvarare
50 landskamper för Colombia.
Klubbar som spelare: 1985-89 Atlético Nacional,
1989-90 BSC Young Boys och
avslutningsvis 1990-94 tillbaka till Atlético Nacional.
Den 2:a juli 1994 sköts han till döds med sex revolverskott utanför en bar i en förort till staden Medellín. Mordet anses ha varit en "bestraffning" för självmålet han gjorde i VM mot USA den 22:a juni, och som gjorde att Colombia var utslagna redan i gruppspelet.

Edgar Davids
43 år
Mittfältare
8 U- och 74 A-landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare: 1991-96 Ajax,
1996-98 Milan,
1998-2004 Juventus,
2004 Barcelona (lån),
2004-05 Inter,
2005-07 Tottenham Hotspur,
2007-08 Ajax igen som tänkt avslutning, men
2010 Crystal Palace och
2012-14 Barnet.  
Lag som tränare: 2012-14 Barnet (spelande tränare)

ANDERSON Anderson Luís de Abreu Oliveira
28 år
Mittfältare
8 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare: 1993-2006 Grêmio,
2006-07 Porto,
2007-15 Manchester United och
sedan 2015- Inter.

LIVERPOOLARE

inga

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv