• Boris dagliga blogg

Måndagen den 15:e februari 2016.

Bojan ger mig nojan, bara en kommentator per match tack, Två Leicesterspelare fixade sitt eget lags förlust, Strålande Liverpool men vad var det för morstånd, danske födelsedagsgrisen sänkte City, Berget fixade årets första MFF-seger . HISTORIA: Combat 18 FÖDDA: Krankl, Sagna, Senderos, Cavani, di Maria, Eriksen. LIVERPOOLARE: Gerard, Dick, Kevin, Phil och en Liverpooltröja.

DAGENS TRÖJA

Jag får nojan av Bojan.


Jag vet inte om det bara är jag, men då jag tidigt slog på TV:n för att se seriefinalen i Premier League, och fick se Bojan och de övriga analytikerna, så fans det bara en utväg. Stänga av ljudet på TV:n och invänta matchstarta i lugn och ro. Jag känner hur det kryper i mig att höra allt försnack, mellan snack och eftersnack som bara handlar om hur spelarna stod på planen, vilka positioner de hade, hur de inte försvarade sig tillräckligt bra och hur uselt deras anfall var.
 

Snälla, En kommentator per match räcker!


Som tur är kan man ju stänga av ljudet, vilket jag alltid gör tills det att matchen börjar. Men då hade jag ett nytt problem. Viasat hade varit så idiotiska att de hade två personer som kommenterade. Innan Arsenal och Leicester hade sparkat igång hade redan Pontus Kåmark berättat om alla de spännande saker han skulle få se, om hur lagen skulle ställa upp och var de olika spelarna skulle springa på planen. Sedan fortsatte han slänga in påståenden om hur fel man försvarade och hur man absolut aldrig fick lov att göra, för då skulle motståndarna lätt komma igenom och göra mål.
 

Engelsmännen kan kommentera fotboll, två och två.


Jag kom ihåg dagen innan då jag sett mitt Watford spela. Det var från ESPN och här fanns två engelska kommentatorer som snackade till matchen som om de var två kompisar som var på fotbollsmatch. Det var riktigt mysigt och njutbart att lyssna till samtidigt som matchen pågick. Svenska dubbelkommentatorer pratar inte med varandra, De pratar var och en för sig. Ibland verkar det som om de satt på varsin sida av arenan.
 

Två egna spelare förstörde för Leicester.


Nåja jag kunde se och själv göra min analys av matchen. Leicester hade chansen att rycka i toppen, men det förstörde två klantiga spelare. Först Danny Simpson som drog på sig två varningar ganska tätt inpå varandra. Och då fotbollen fortfarande inte ändrat utvisningsregeln så blev det för Leicester att spela med en man mindre i nästa hela andra halvlek. Det resulterade givetvis i att Arsenal tog över spelet och lyckades kvittera den ledning som Leicester tog på en straff i slutet av första halvlek.
 

Än en gång handlade det om tiden i fotboll.


Efter kvitteringen så var det i stort sett bara Arsenal och Leicesterspelarna gick på knäna, men det verkade som om de skulle klara sig med 1-1. Då trädde Leicesters andra klantskalle fram, polacken Marcin Wacilewski. Då fyra minuters tillägg var över nickade han bort bollen från straffområdet, men nöjde sig inte med det utan slog helt onödigt till Arsenalanfallaren, och orsakade en solklar frispark. Tydligen är fotboll som handboll. Att frisparken ska läggas även om tiden är ute. (Fast så ska det ju enligt de luddiga fotbollsreglerna inte vara). Frisparken nickades in av Danny Welbeck och så hade Wenger fått sin seger med 2-1. Tiden var 90+4:20.
 

Kul Liverpool, men i ärlighetens namn var inte motståndet det bästa.


Då var det betydligt klarare seger för Liverpool på Villa Park i Birmingham. Aston Villa är verkligen under isen. 6-0 var snarare i underkant än tvärtom. Men frågan är hur högt Liverpool ska värdera denna seger. Klart att 6-0 är storstilat, men motstånder var som sagt inte mycket att hurra över. Fast 38 poäng bör innebära att Liverpool åtminstone säkrat nytt kontrakt.
 

Sammandrag av matchen Aston Villa - Liverpool 0-6

Gårdagens födelsedagsbarn sänkte Manchester City.


Avslutningsvis så tog laget jag utnämnde till mästare i höstas, Manchester City, emot Tottenham som verkligen är på gång. Det var en dålig 26:e omgång för Manchesterlagen. City var dock närmre än United att ta en poäng, men då det återstod åtta minuter kom födelsedagsbarnet, dansken Christian Eriksen och slog in segermålet till 2-1. Jag antar att han ansåg detta var en bra 24-årspresent. Nu ligger Tottenham tvås i tabellen, endast två poäng efter Leicester City. Efter slutsignalen släckte jag TV:n snabbt för att slippa se och höra Bojan. Tänk att kunna få bort honom med ett enda tryck på en knapp. Teknikens under!
 

Första segern, MFF.


Det var ett antal matcher i andra ligor också, men inga matcher som skulle ställa till med några överraskningar för toppen. Då fanns det en lokal match som var av intresse och, fantastiskt. Malmö FF tog sin första seger. 1-0 slutade mötet mot femman i danska superligan Brøndby IF. Då ett svenskt och ett danskt lag möts så ska det givetvis vara en norrman som avgör, Jo Inge Berget.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1995 Combat 18

Idag spelades en vänskapslandskamp på Lansdowne Road i Dublin mellan Irland och England. Den högerextremistiska fotbollshuliganorganisationen Combat 18 hade bildats 1992. De hade i stort sett lovat ställa till det under matchen, men tilläts komma in. De irländska myndigheterna hade tackat nej till den hjälp som polisen i England erbjudit för att kunna stoppa de värsta ledarna.
 

Då Irland gjorde 1-0 spårade det hela ur. De engelska huliganer började förstöra läktaren, och attackerade irländska fans på den nedre delen av läktaren vilket medförde att de engelska fansen slet upp betongklumpar samt bänkar och diverse bråte vilket kastades på de irländska fansen och på planen. Domaren avbröt matchen. Polisen lyckades hålla de irländska fans som ville attackera huliganerna från dem, tills insatsstyrkan kunde gå in och gripa dem. De visade sig senare vara just Combat 18. 50 personer skadade fick föras till sjukhus.

FÖDDA IDAG

Coen MOULIJN
blev 73 år född 1937
Mittfältare
38 landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare: Moderklubb Xerxes och
1955 till 1972 spelade han 487 matcher och gjorde 84 mål för Feyenoord.
Han brukade kallas Mr Feyenoord.

LIVERPOOLARE

Philipp DEGEN
33 år
Försvarare
32 landskamper för Schweiz.
Klubbar som spelare: Basel (1995-2005),
Aarau (lån 2002-03),
Borussia Dortmund (2005-08),

2008 till 2011 hade han kontrakt med Liverpool FC. Det blev totalt 13 matcher och inga mål på dessa tre säsonger.
Stuttgart (lån 2010-11),
Basel (igen / 2011-)

Gabriel PALETTA
30 år
Försvarare
7 U-landskamper för Argentina och 3 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: Club Atlético Banfield (2002-06),

Säsongen 2006 till 2007 spelade han för Liverpool FC, men det blev bara 8 matcher och 1 mål totalt.
Boca Juniors (2007-10),
Parma (2010-15),
AC Milan (2015),
Atalanta (lån 2015-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv