• Boris dagliga blogg

Söndagen den 31:a januari 2016.

FA-cup helt utan överraskningar, PSG har chans att öka ledningen med 24 poäng, Barcelona vinner seriefinal, Hur länge ska fotbollen tolerera kolektiva bestraffningar? Japan 23-åringar bäst, 0-3 efter förlängning. HISTORIA: Transfers, Torres, Carroll, Suarez, Beckham FÖDDA: Doherty, Federici. LIVERPOOLARE: Joe och en Watfordtröja.

DAGENS TRÖJA

FA-cupmatcher helt utan sensationer


England spelade inte många ligamacher i de högre ligorna igår. Var inte lagen kvar i FA-cupen så var ligaomgångens motståndare det. Men liksom i förrgår så var det en fjärde FA-cupomgång helt utan några som helst sensationer om man inte tycker att 2-2 mellan West Bromwich och Peterborough var överraskande.
Alla lag i högre divisioner slog ut de som kom från lägre. Premier Leaguelag som försvann igår var Aston Villa 0-4 mot Manchester City och Stoke City 1-0 mot Crystal Palace. Överraskningen från förra omgången Oxford City åkte dit med 0-3 hemma mot Blackburn.

 

Bara två omspel än så länge


Det som möjligen var lite förvånande var att bara två matcher slutade oavgjort och gick till omspel. Det var den redan nämnda 2-2 matchen och så kvällsmatchen mellan Liverpool och West Ham. Londonlaget brukar ju vinna över Liverpool, men denna gång blev det inga mål alls. Så det väntar en ny omspelsmatch för Liverpool, men det är ju de själv som ställer till det för sig, när de klagar över ett hektiskt spelschema.
 

Paris SG får chansen att dra ifrån ytterligare i toppen


Franska ligan är som sagt redan klar, men efter PSG så var det en typ av seriefinal mellan Angers och Monaco. Angers som länge legat tvåa men tappat ett antal matcher på slutet visade ingen pardon mot Monaco. Hela 3-0 slutade det, med fortfarande är Monaco på andra platsen. Paris spelar idag och de förväntade tre poängen skulle göra att de efter omgång 23 kommer att leda med 24 poäng före tvåan.
 

Barcelona vann seriefinalen, med hjälp av fotbollens märkiga regeler


Spanska ligan spelade en riktig seriefinal mellan Barcelona och Atletico Madrid. Det började spännande med Madridledning. Sedan kom Messi och Suarez igång och i paus ledde Barcelona med 2-1. Strax före paus och just efter inträffade det som dödar fotbollsmatcher. Atletico fick två utvisningar, och hur spännande blir en fotbollsmatch då? Det slutade 2-1.
 

Varför tillåter spelare och klubbar att fotbollen kör med kollektiv bestraffning???


Åter igen så måste utvisningsregeln ses över så att fotbollen kommer att likna alla andra bollsporter och blir en lagidrott och inte en individuell sport. Som det ser ut nu så handlar fotboll om kollektiv bestraffning. Det är sådant som elever och deras föräldrar på skolorna inte skulle finna sig i, men fotbollsspelare accepterar tydligen kollektiva bestraffningar.
 

Japans 23-åringar bäst på fotboll i Asien


De asiatiska U-23 mästerskapen avslutades igår med finalen. Några minuter in på andra halvlek såg Sydkorea ut som vinnare med en 2-0 ledning, men Japan kom tillbaka och gjorde vad som behövdes, tre mål, för att ta hem mästerskapet. Båda har chans att mötas igen i år i en större turnering. Nämligen OS fotbollsturnering för herrar. De har även Irak med dem till Brasilien.
 

0-0 efter full tid. 0-3 efter förlängning.


Den andra turneringen som håller på just nu och som gått in i sitt slutskede är de afrikanska mästerskapen för landslag som bara innehåller spelare från inhemska lag. Här spelades två kvartsfinaler igår. Båda gick till förlängning, och i båda blev det mål i förlängningen. Demokratiska Republiken Kongo gjorde 2-1 målet med sex minuter kvar och slog ut hemmanationen Rwanda. Elfenbenskusten drog det längsta strået i förlängningen mot Kamerun och det rejält. Det stod 0-0 efter 90 minuter och då 120 minuter hade gått stod det 3-0.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2011 sista minuten byte, 2013 Beckham
 

2011 Upprörande transfers

Fernando Torres Fernando Torres

Just innan transferfönstret stängde gjordes två avgörande spelarbyten idag 2011 som upprörde många fans som skaffat tröjor med deras namn på ryggen. Liverpool-supportrarna slängde sina Torres-tröjor då spanske Fernando gick till Chelsea, och jag vet åtminstone en Newcastle-fan som brände sin Carroll tröja då han såldes till Liverpool. Dessutom införskaffade Liverpool även Ajax-uruguayan Luis Suarez idag.
 

2013 Överraskande Beckhamval

Idag 2013 gjorde David Beckham det som skulle bli hans sista klubbyte. Efter Los Angeles Galaxy återvände han till Europa. Tillbaka till Manchester United trodde en del, kanske till London då han tränat med Arsenal en stund, men det blev storsatsande Paris Saint Germain som blev den klubb Beckham tillbringade sin sista säsong i.

FÖDDA IDAG

Gary DOHERTY
36 år
Försvarare till Anfallare
34 landskamper för Irland.
Klubbar som spelare: 1997-2000 Luton Town,
2000-04 Tottenham Hotspur,
2004-10 Norwich City,
2010-12 Charlton Athletic och
slutligen 2012-14 Wycombe Wanderers

Adam FEDERICI
31 år
Målvakt
18 landskamper för Australien.
Klubbar som spelare: 2003 Wolverhampton Wanderers,
2003-04 Sassari Torres,
2004-15 Reading och då val han utlånad till
Maidenhead United (2005),
Northwood (2005-06),
Carshalton Athletic (2005-06),
Bristol City (2006),
Southend United (2008)
sedan 2015 tillhör han Bournemouth.

LIVERPOOLARE

Joe DICKSON
blev 56 år född 1934
Anfallare
Klubbar som spelare:
född i Liverpool starade han i klubben 1951. Han stannade kvar till 1958 och hade då spelat 6 matcher i A-laget och gjort 4 mål.
Headington United (1958-60)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv