• Boris dagliga blogg

Fredagen den 1:a januari 2016. Nyårsdagen.

Sista matchen för året i Primera Division, Finallag klara i Sydasiatiska mästerskapen. HISTORIA: Förste östtysk till Västtyskland, Kroater och Liverpoolfödda och en Sverigetröja.

DAGENS TRÖJA

Skälet att använda denna tröja idag är att Sveriges småkronor vann sista gruppspelsmatchen i junior-VM i ishockey över Kanada med 5-2. Sedan är det en bra tröja att börja ett nytt år i. Ett år med både vinter-OS och fotbolls-EM. Hoppas på svenska framgångar där. GOD FORTSÄTTNING!
Skälet att använda denna tröja idag är att Sveriges småkronor vann sista gruppspelsmatchen i junior-VM i ishockey över Kanada med 5-2. Sedan är det en bra tröja att börja ett nytt år i. Ett år med både vinter-OS och fotbolls-EM. Hoppas på svenska framgångar där. GOD FORTSÄTTNING!

Årets sista match i Primera Division


Det spelades lite fotboll på årets sista dag. Bland annat så var ju Spanska Primera Division igång i förrgår och där saknades matchen mellan Villareal och Valencia. Det blev ingen speciellt upphetsande historia, men Bruno var i alla fall glad då han fick in matchens enda och spanska ligans sista mål 2015. Det betydde att Villareal gick upp på fjärde plats.
 

Väntade finallag i Sydasiatiska mästerskapen.


Sydasiatiska mästerskapen har jag ju berört och här spelades på nyårsafton semifinalerna och de slutade precis som alla trott. Nämligen att Indien och Afghanistan skulle mötas i finalen precis som de gjorde för två år sedan. Indien fick oväntat svårt mot Maldiverna och lyckades ”bara” vinna med 3-2. Afghanistan däremot utklassade Sri Lanka med hela 5-0. Finalen spelas på söndag på Trivandrum International Stadium i Thiruvananthapuram. Inte lätt att uttala, men det ligger på södra spetsen av Indien.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1990 Thom korsar gränsen

 

1990 Thom första östproffs i väst

Andreas Thom i Bayer Leverkusen Andreas Thom i Bayer Leverkusen

Andreas Thom hette en östtysk fotbollsspelade som startade sin karriär i Dynamo Berlin och som proffs i Berliner FC Dynamo. Båda lagen låg i Östberlin och gränsen mellan de två tyska staterna var stängd. Men idag 1990 öppnades den så pass mycket att västtyska Bayer Leverkusen lyckades få Andreas Thoms namnteckning på ett kontrakt som gjorde att han blev den förste fotbollsspelaren som fick tillåtelse och som flyttade från Östtyskland till Västtyskland för att livnära sig som fotbollsspelare. Efter en tur till Celtic var han tillbaka i Berlin 1998. Då blev det ett enat Berlin och till klubben Hertha Berlin.

FÖDDA IDAG

Davor ŠUKER
48 år
Anfallare
2 landskamper för Jugoslavien och 69 för Kroatien.
Klubbar som spelare: Osijek, Dinamo Zagreb, Sevilla, Real Madrid och avslutningsvis Arsenal, men under den tidan var han utlånad till både West Ham United och 1860 München.

Mladen PETRIĆ
35 år
Anfallare
45 landskamper för Kroatien.
Klubbar som spelare: FC Neuenhof, FC Baden, Grasshopper, FC Basel, Borussia Dortmund, Hamburger SV, Fulham, West Ham United och för närvarande Panathinaikos.

José Paolo GUERRERO
32 år
Anfallare
65 landskamper för Peru.
Klubbar som spelare: Alianza Lima, Bayern München, Hamburger SV, Corinthians och för närvarande i Flamengo.

Steven DAVIS
31 år
Mittfältare
31 U- och 79 A-landslamper för Nordirland.
Klubbar som spelare: St Andrews Boys Club, Aston Villa, Fulham, Glasgow Rangers och just nu i Southampton.

LIVERPOOLARE

George LATHAM
blev 58 år född 1881
Försvarare
10 landskamper för Wales.
Klubbar som spelare: Newtown (1897-1900), Docks (1901), Newtown (igen 1901-02), Caledonian (1902),
1902 till 1909 tillhörde han Liverpool först som amatör men sedan 1903 som proffs. Han spelade 19 matcher utan att göra några mål.
Southport Central (1909), Stoke (1910), Cardiff City (1921-22)

Jon FLANAGAN
23 år
Försvarare
3 U- och 1 A-landskamp för England.
Klubb som spelare: 2007 skrev han som 14-åring på för Liverpool och har hittills spelat 42 matcher i A-laget och gjort 1 mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv