• Boris dagliga blogg

Måndagen den 28:e december 2015

Serie B är imponerande, Nottingham mot Leeds, van Gaal, Sydasiatiska mästerskapen. HISTORIA: Kaiser Franz kommer hem, Butcher och en Danmarktröja.

Dagens tröja: Skälet är att Danmarks småpojkar vann i ishockey-VM. Det handlar alltså om junior-VM och segern togs mot Schweiz med 2-1. Det fanns inte så många avgjorda fotbollsmatcher igår som kunde Dagens tröja: Skälet är att Danmarks småpojkar vann i ishockey-VM. Det handlar alltså om junior-VM och segern togs mot Schweiz med 2-1. Det fanns inte så många avgjorda fotbollsmatcher igår som kunde

Serie B jobbar i jul, men sedan får de längre lov än lärarna i Malmö.


Jag har hävdat att bara icke-kristna länder och England håller på med fotboll då alla andra har sommarlov, men det är fel. Jag måste säga att jag är imponerad av Serie B i Italien. Inte nog med att de lirade p lill-julafton, det var faktiskt en match på julafton också. Igår var de igång igen med full omgång, 21. Visserligen stoppade vädrets makter Perugia-Vicenza, annars var det full rulle. Cagliari och Crotone som är etta och tvåa vann och drog ifrån i toppen. Fast nu tar spelarna sitt nyårslov och är lediga ända till den 16:e januari. De har längre lov än vi lärare som jobbar inom Malmö kommun.
 

En toppmatch för 25 år sedan, men bara i mitten i andra divisionen idag.


Championship League i England spelade en mittabellsmatch som kunde varit en seriefinal i högsta divisionen för ett antal år sedan. Nottingham Forest mötte Leeds United. Det var rena julstämningen och de delade broderligt på poängen 1-1.
 

van Gaal: Jag kan ju avgå själv också!


Än sitter Louis van Gaal kvar, men enligt BBC så funderar han på att han inte behöver få sparken. Ett alternativ är att han kan säga upp sig, säger han själv. I alla lägen då det snackas om dåliga resultat och att tränaren ska sparkas så påstår sig alla spelare sluta upp bakom sin tränare och önskar att han ska få stanna. Det är underligt att de inte visar denna lojalitet då de spelar matcher.


Sydasiatiska mästerskapen


Sydasiatiska mästerskapen fortsatte igår med att grupp A färdigspelades. Här hade jag ju förutsett att Indien skulle ta hem gruppen med seger över Nepal i sista matchen. Och visst blev det så: Efter 4-1 vinner Indien och tar Sri Lanka med sig till semifinalerna. Där får de möta Afghanistan och Maldiverna som är vidare från grupp B och kommer att mötas idag för att avgöra vem som ska bli etta och tvåa.
 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1993 Kejsaren är tillbaka

 

1993 Bayern Münchens nya manager

Kaiser Franz tillbaka i Bayern München Kaiser Franz tillbaka i Bayern München

Münchensonen Franz Beckenbauer startade sin ungdomsfotboll i 1960 München. Det dröjde inte länge förrän ”storebror” Bayern München hade lockat över den lovande försvararen. I 13 år tillhörde han Bayern innan han avslutade i USA och New York Cosmos. Idag 1993 var det dags för Franz, som i sin fotbollskarriär för smeknamnet Der Kaiser, att återvända till sin första stora klubb. Efter en knackig höst kom Kaiser Franz tillbaka som ny manager. Då hade han redan blivit historisk som en av två fotbollsspelare som blivit världsmästare både som spelare och manager. Brasiliens Mário Zagallo är den andre.
 

FÖDDA IDAG

Terry BUTCHER
57 år
Försvarare
84 landskamper för England.
Klubbar som spelare: Ipswich Town, Glasgow Rangers, Coventry City, Sunderland och till sist Clydebank.  
Lag som tränare: Coventry City (spelande), Sunderland (spelande), Motherwell, Sydney FC, Brentford, Inverness Caledonian Thistle, Hibernian FC och senast Newport County.

Brian Steen NIELSEN
47 år
Mittfältare
66 landskamper för Danmark.
Klubbar som spelare: Vejle BK, Odense BK, Fenerbahçe, Odense BK igen, Urawa Red Diamonds, för tredje gången till Odense BK, AB, Malmö FF och slutligen AGF Aarhus.

Lomana LUALUA
35 år
Anfallare
31 landskamper för Demokratiska Republiken Kongo.
Klubbar som spelare: Leyton College, Colchester United, Newcastle United, Portsmouth, Olympiakos, Al-Arabi, Olympiakos igen, Omonia, Blackpool, Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor och för närvarande i Akhisar Belediyespor.

Tom HUDDLESTONE
29 år
Mittfältare
32 U- och 4 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare: Nottingham Forest, Derby County, Tottenham Hotspur, Wolverhampton (lån) och för närvarande Hull City.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv