• Boris dagliga blogg

Söndagen den 27:e december 2015

Premier League Boxing Day: Sensation av Stoke och Southampton, resten ganska väntade resultat. HISTORIA: Liverpool och Manchester United i "läggmatch", världens snabbaste utvisning, Bettega, Duncan och Liverpool-födda och en Stoketröja.

Skönt att se att straffar läggs som jag så ofta har skrivit vara säkrast.


Det var trevligt att se att utepelarna i Premier League läst min blogg. Alla straffar som gick in satt mitt i mål. De korkade målvakterna har missat vad jag skrivit. Alla kastade sig i något hörn och var borta redan innan straffskytten slagit till bollen. Två målvakter klarade sig med andan i halsen då exekutorn inte lyckades få bollen under ribban.
 

Stoke hjälper till att stjälpa van Gaal.


Premier League inleddes med att Manchesterdödaren Stoke City även klarade av United. 2-0 slutade det och det var inte orättvist. Eftermiddagsmatcherna var dock utan några sensationer. Att Liverpool skulle vinna över serieledarna Leicester City hade jag på känn. Statistik är till för att brytas och då var det dags för Liverpool att vinna och Leicester kom ju närmare en förlust ju fler vinster och oavgjorda de spelat.
 

Watford förlorade inte mot Chelsea


På tal om statistik så hade Watford fyra raka segrar. Det skulle brytas och till min glädje blev det ingen förlust. Ett ganska rättvist resultat borta mot Chelsea. 2-2 slutade det och hade något sagt till mig i början av säsongen att Watford skulle åka till Stamford Bridge och spela oavgjort mot de regerande mästarna hade jag inte trott ett ögonblick på detta. Nu är ställningarna i tabellen de att Watford kan slå vilket lag som helst.
 

Väntade resultat i eftermiddagsmatcherna.


Manchester City och Tottenham var säkra mot de två bottenlag de mötte och tog storsegrar. Absoluta bottenlaget Aston Villa sprattlade till sig ett oavgjort mot West Ham och Bournemouth mot Crystal Palace blev mållöst. Swanseas hemmaseger med 1-0 på en målvaktstavla av West Bromwich gjorde att Walesarna kan börja hoppas på att få stanna kvar i Premier League även nästa säsong.
 

Arsenal ville inte ta över serieledningen


De två kvällsmatcherna skulle bjuda på en sensation och ett väntat resultat. Jag trodde att Newcastle möjligen skulle överraska och vinna hemma över Everton. Så blev det inte. På tre minuters övertid gjorde Liverpoollaget matchens enda mål. Däremot var jag säker på att Arsenal skulle gå upp i serieledning då ju Leicester förlorade tidigare under dagen. Southampton har ju inte gått så bra på sistone och Arsenal har bara presterat segrar sedan de tog sig vidare i Champions League. Så 4-0 till Sydkustlaget var en jättesensation. Alltså slutade Boxing Day i Premier League som den började. 
 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1915 Manchester United och Liverpool vänner. 2008 snabbaste utvisningen


1915 Avstängningar


Tidigt på våren 1915 spelade Liverpool och Manchester United ett hett derby. Liverpool hade vid vinst kunnat knuffa ner United från högsta divisionen. Liverpool låg tryggt på 13:e plats och skulle stanna där oavsett hur matchen slutade. Manchester United låg på en prekär 18:e plats och måste vinna. Det gjorde de, med 2-0 och då hade Liverpool dessutom missat en straff. Detta tycktes så märkligt att FA gjorde en undersökning av vad som skedde under matchen. Idag 1919 kom resultatet.

Matchen var uppgjord mellan ett antal spelare i båda lagen. De var Sandy Turnbull, Arthur Whalley, och Enoch West från United och Jackie Sheldon, Tom Miller, Bob Pursell, och Tom Fairfoul från Liverpool. Dessa sju spelare stängdes av för livstid från alla fotboll. Avstängningen hävdes 1919, men då hade redan några stupat i första världskriget.
 

2008 snabbast att lämna planen i en match.

David Pratt på väg till duschen efter sitt förnedrande världsrekord David Pratt på väg till duschen efter sitt förnedrande världsrekord


Chippenham Town mötte Bashley i en av de Engelska divisionerna som ligger alldeles under de fyra första. Southern Premier League. Chippenhams David Pratt satte idag 2008 ett världsrekord som han säkert kunde varit utan. Han blev nämligen den spelare i en ursprungselva som blivit utvisad snabbast. Tidigare världsrekordhållare var Bologna:s Guiseppe Lorenzo. För honom tog det 10 sekunder 1990 innan han fick rött kort. Pratt som försökte bryta bollen direkt efter motståndarnas avspark behövde bara tre 3 sekunder innan han hade satt dobbarna i motståndarens skenben och fick se det röda kortet. Frågan som många ställde sig var om den var någon idé för David Pratt att duscha efter matchen, men världsrekordhållare är han alltjämt.
 

FÖDDA IDAG

Roberto BETTEGA
65 år
Anfallare
42 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: Juventus 326 matcher, Varese (lån) och avslutningsvis Toronto Blizzard. 

Duncan FERGUSON
44 år
Anfallare
5 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Carse Thistle, Dundee United, Glasgow Rangers, Everton, Newcastle United och till sist tillbaka till Everton.

LIVERPOOLARE

John SEALEY
70 år
Anfallare
Klubbar som spelare: Warrington Town (1961-63),
1963 till 1966 tillhörde han Liverpool. Det blev dock bara en enda match och ett mål så snittet med ett mål per match var ju gott,
Chester (1966-68), Wigan Athletic (1968-69), Winsford United (1969), Nantwich Town

Doug LIVERMORE
68 år
Mittfältare
Klubbar som spelare: Bolton Wanderers (1964-65),
1965 till 1970 var han kontrakterad av Liverpool. Under dessa år spelade han 18 matcher i A-laget,
Norwich City (1970-75), Bournemouth (loan 1975), Cardiff City (1975-77), Chester (1977-79) 
Lag som tränare: Swansea City (hjälptränare) och det var han även i Tottenham Hotspur.

Danny WILSON
24 år
Försvarare
26 U- och 5 A-landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Glasgow Rangers (2008-10),
2010 till 2013 tillhörde han Liverpool och där spelade han 9 matcher.
Blackpool (lån 2012), Bristol City (lån 2012), Hearts of Midlothian (lån 2013), Hearts of Midlothian (2013-15) och för närvarande tillbaka i Glasgow Rangers.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv