• Boris dagliga blogg

Söndagen den 20:e december 2015.

Sista nollan fösvann, Leicester värdiga ligaledare, van Gaal ligger risigt till, ointressant topp i Frankrike och Tyskland, Jules Rimet Trophy, födda och en Norwichtröja.

Sista nollan rök.


Redan i den tidiga matchen från Championship League inträffade en unik händelse. I alla de fyra proffsligorna fanns bara en nolla kvar. Det var Brighton and Hove Albions förlustnolla. Den skulle försvinna och ersättas med en etta. Lite snöpligt kom Brightons första förlust för säsongen hemma mot toppkonkurrenten Middlesborough. Och det var aldrig nära att bli något annan än en bortaseger. Redan i fjärde minuten stod det 0-1 och till slut blev det hela 0-3.
 

Leicester City, värdiga serieledare.


Everton som är ett starkt hemmalag tog emot serieledarna. Laget som ingen riktigt tror på är Leicester City. När ska de rasa samman. Ja, inte var det igår. Ett frejdigt spelande Leicester klarade av Everton på bortaplan. 3-2 och det var aldrig riktigt så att Everton hotade Leicester. Men skulle min handsregel gälla så hade inte serieledarna vunnit. Jag har ju sagt att för att det inte ska bli några diskussioner om det var ofrivilligt eller inte, så ska alla gånger bollen tar på en arm vara hands och frispark. I så fall skulle Everton haft två straffar och 3-1-målet vart avblåst för hands. Så visst hade Leicester lite tur, men det är en frisk fläkt i Premier League.
 

Holland tog över Chelsea föe en dag.


Chelsea hade inte hunnit få fram sin holländare Guus Hiddink till rodret så det fick bli en annan holländare som ledde laget igår, nämligen andretränaren Steve Holland. Det fixade han bra. Trots att spelare och publik sörjde och protesterade mot att Mourinho sparkardes så spelade Chelsea med en helt annan frenesi och det var aldrig någon fråga om vilket lag som skulle avgå med segern. 3-1 till Chelsea, men å andra sidan var det Sunderland de mötte och där hade även Jose kunnat få Chelsea att vinna.
 

När åker van Gaal?


Kanske så dröjer det inte så länge innan Mourinho kommer att anföra ett engelskt lag igen. Han ligger bra till för att ersätta en annan holländare. För visst dröjer det inte länge innan Manchester Uniteds Louis van Gaal får se sig om efter ett annat jobb. Förlust hemma till bottenlaget Norwich med 1-2 kan innebära att Louis får fira jul någon annanstans än i Manchester.
 

Redan klara ligasegrare?


Frankrikes liga är allt annat än spännande. Ny seger av Paris SG gör att de leder med nästan 20 poäng före tvåan. Igår blev det en bortaseger på 3-0 över Caen som ligger fyra. Bundesliga är lika ointressant i toppen. Bayern München vann och tvåan Dortmund förlorade. Det skiljer åtta poäng mellan lagen och då ligger Dortmund nio poäng före trean Hertha Berlin.
 

VM-final idag och kommentar.


Italien spelar årets sista ligaomgång i dag, och i Spanien har man nästa omgång den 30:e. Omgången detta veckoslut står Barcelona över då de möter River Plate i finalen för VM för klubblag tidigt idag.

En kommentar jag speciellt lade märke till under Everton-Leicester Citymatchen var:

”Barkley skjuter, men får inte någon träff.”


Hur kan man förklara detta? Om han inte får träff så var det väl inget skott och då kan man väl inte påstå att han sköt???

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1983 Jules Rimet Trophy försvann

 

1983 VM-pokalen stals

Jules Rimet Trophy Jules Rimet Trophy

Idag 1983 försvann Jules Rimet Trophy för evigt. Pokalen var den man fick om man lyckades bli världsmästare i fotboll. Redan 1966 stals pokalen då den befann sig i England som skulle arrangera detta års VM. För säkerhets skull försäkrades den för drygt 300 000 kronor även om den bara var värd drygt 30 000.

Den 19:e mars var den med i en utställning på Westminster Central Hall. Trots polisbevakning stals den dagen därpå. En lösensumma på halva värdet av pokalen krävdes. En vecka efter stölden var an man David Corbett och hans hund Pickles ute och gick då Pickles snusade fram till något som var inlindat i en tidning och låg under Corbetts häck. Det visade sig var pokalen som då kom tillrätta. 1970 blev Brasilien första land att bli världsmästare för tredje gången. Det betydde att de fick behålla Jules Rimet Trophy för alltid. Det hade den inte längre än till idag 1983.

Denna dag stegade bankmannen och fotbollsagenten Sérgio Peralta och två medhjälpare in på Brasilianska fotbollsförbundet och lyckades stjäla VM-pokalen och två andra pokaler. Ytterligare en person, en guldsmed var inblandad och det tros att Jules Rimet Trophy smältes ner till guldtackor och såldes. Alla inblandade greps och dömdes till fängelse. Hjärnan bakom det hela, Peralta frigavs 1998 och dog 2003 i en hjärtattack. Även de andra inblandade dog, men på lite våldsammare sätt, en i en bilolycka och en blev skjuten av andra skurkar. Så kanske vilade det en förbannelse över pokalen. Numera finns en kopia att beskåda på Brasiliens fotbollsförbund om man skulle ha vägarna förbi.
 

FÖDDA IDAG

Ed DE GOEY
49 år
Målvakt
21 U- och 31 A-landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare: Sparta Rotterdam, Feyenoord, Chelsea och till sist Stoke City.

GEREMI Geremi Sorele Njitap Fotso
37 år
Försvarare/Mittfältare
118 landskamper för Kamerun.
Klubbar som spelare: Racing Bafoussam, Cerro Porteño, Gençlerbirliği, Real Madrid, Middlesbrough (lån), Chelsea, Newcastle United, Ankaragücü och avslutningsvis i grekiska AEL (Athlitiki Enosi Larissa FC)

Ashley COLE
35 år
Försvarare
7 U- och 107 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare: Arsenal, Crystal Palace (lån), Chelsea och avslutningsvis i italienska Roma.

Inga Liverpoolare som gjort några avtryck i klubbens historia är födda idag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv