• Boris dagliga blogg

Måndagen den 7:e december 2015. "Sensation i Premier League, övriga stora ligor, Bremner, födda och en Newcastletröja".

Liverpool ???


Åter en dag som gått fullständigt utanför fotbollens tecken då jag varit på resande fot eller bil från polens fjärde största stad Wroclaw, hela dagen. Vid hemkomsten intresserade jag mig lite för resultaten igår. Då jag knäppte på matchlistan på datorn funderade jag på hur mycket Liverpool skulle vinna över Newcastle med och tänkte på då jag satt i en bil vid juletid på resa hem från Sälen 2013. Rapporterna om mål i sportradion var täta och till sist stod Liverpool som segrare med 6-0. Döm om min förvåning då jag såg att bottenlaget Newcastle hade vunnit med 2-0. Nej, Klopp-effekt skulle jag inte vilja säga att Liverpool fått. När de har chans att komma ifatt toppen så verkar de inte vilja ha den.
 

Nästa omgång blir FA-cupen mer intressant.


FA-cupen i England avverkade ett stort antal matcher i 64-delsfinalerna eller andra omgången som den kallas. Det är nu som division ett och två träder in och i nästa omgång har vi även de två översta ligornas lag med. Det blev mest favoritsegrar igår, och som sagt; Det är inte förrän i tredje omgången som denna världens äldsta fotbollsturnering blir riktigt intressant.
 

Bara spännande i England och Italien


Även om det skedde några sensationer ute i Europa i förrgår så gällde det inte igår. Enda ligan som för tillfället håller Engelsk spänning är italienska Serie A. De har alltid sin stora fotbollsdag på söndagar. Fiorentina – Udinese 3-0 gör att Fiorentina hänger på Inter och är tvåa. Milan liknar resultatmässigt Liverpool. Då man tror laget ska haka på topplagen så tappar de. Capri i botten borde tagit Milan upp att nosa på Europaspelsplatserna i tabellen, men då orkar de bara med 0-0 och så stammar Milanolaget kvar på åttonde plats.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1997 Bremner har spelat klart

 

1997 Slut för Billy Bremner.

Billy Bremner föddes den 9:e december 1942 i Stirling i Skottland. Han satsade på fotboll redan i ung ålder och spelade i St. Modan's High School. 1959 kom han ner till England och Leeds United. Här gjorde han sin stora karriär och spelade 587 matcher fram till 1976 innan han avslutade med ett par säsonger i Hull och Doncaster. Han spelade 53 matcher i Skottska landslaget och hann vara tränare några säsonger i Doncaster och Leeds efter att han själv slutat spela. Han blev känd som en ettrig, hårdför, outtröttlig, rödhårig skotte, men idag 1997 tog allt slut då han hade drabbats av lunginflammation. Detta i sin tur orsakade en trolig hjärtattack och endast minnet av Billy fanns kvar.
 

FÖDDA IDAG

Colin HENDRY
50 år
Försvarare
51 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Keith, Islavale, Dundee, Blackburn Rovers, Manchester City, Blackburn Rovers igen, Glasgow Rangers, Coventry City, Bolton Wanderers, Preston North End (lån) och till sist Blackpool. 
Lag som tränare: Blackpool och Clyde.

John TERRY
35 år
Försvarare
87 landskamper för England.
Klubbar som spelare: Senrab, West Ham United och Chelsea i 461 matcher, där han 2000 också varit utlånad till Nottingham Forest.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv