• Boris dagliga blogg

Fredagen den 4:e december 2015. "Championship League, MFF, rött kort, Jabulani, födda och en Slask Wrochlawtröja".

Det var längesedan, men äntligen en MFF-seger som gällde...?


Malmö lokala fotboll intresserade sig säkert för en ren träningsmatch. Alltså en match som inte gällde någonting. MFF sist i sin Champions Leaguegrupp och färdigspelat i Europa mot norska Molde som redan är vidare till Europa League i vår från sin Europa Leaguegrupp. Kanske ville MFF-spelarna visa Åge i hans näst sista match i klubben att de kunde. 3-1 skrevs segersiffrorna till. Nästa vecka ska de till Madrid och få stryk av Real, om spanjorerna nu inte struntar helt i matchen då de redan är vidare, men det kan ju ha betydelse att komma etta och tvåa.
 

QPR närmade sig Reading


Övrig fotboll av intresse för mig var Championshipmatchen mellan Reading och Queen Park Rangers. En match som kunde krympa avståndet mellan klubbarna till en poäng, eller utöka det till fyra. Gamle Manchester Cityspelaren Nedum Onuoha som lirat i QPR sedan 2012 sår till att få in bollen i 90:e minuten. Det är en ganska bra tid att ta ledningen i en match. Reading hade ingen chans att hämta in detta och försprånget krympte med en poäng.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1965 rött för Tottenham. 2009 Jabulani presenteras.

 

1965 Rött kort för Tottenham

Londonlaget Tottenham har tillägget Hotspur, men i ärlighetens namn kan man inte kalla dem hetsporrar direkt. Idag 1965 spelade laget en bortamatch mot Burnley och den matchen slutade 1-1, vilket inte var så märkligt. Tottenhams anfallare Frank Saul blev utvisad i matchen och det tycker kanske inte många heller är så speciellt. Men det var det. Detta var första gången på 37 år i ligan som de fick en spelare utvisad, vilket kan tyckas vara märkligt, men sant.
 

2009 debut för Jabulani-bollen.

Jabulani hette den alldeles nya fotboll som skulle användas i fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Det var en boll sammansatt av åtta specialtillklippta bitar som ”fabrikssvetsats” inifrån och med en yta som skulle göra bollen bana lite snabbare och mer svårförutsägbar. Vissa spelare klagade och alla målvakter protesterade, men de stora målskyttarna påstod att det var en fantastisk boll. Hur det gick sommaren 2010 var att det gjordes 145 mål i VM med Jabulani. Detta var det minsta antal mål i någon VM-turnering sedan det blev 64 matcher 1998. Så de vet i sjutton vem som gynnades av Jabulani?

FÖDDA IDAG

Sten PÅLSSON
70 år
Anfallare 
19 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: Stångenäs AIS, Kungshamns IF och hela seniortiden spelade han i GAIS.

Jean Marie PFAFF
62 år
Målvakt
64 landskamper för Belgien.
Klubbar som spelare: Beveren, Bayern München, Lierse och avslutningsvis Lierse.

Paul McGRATH
56 år
Försvarare
83 landskamper för Irland.
Klubbar som spelare: Pearse Rovers, Dalkey United, St Patrick's Athletic, Manchester United, Aston Villa, Derby County och till sist Sheffield United.

Mbo MPENZA
39 år
Anfallare
65 landskamper för Belgien.
Klubbar som spelare: Kortrijk, Mouscron, Standard Liège, Sporting Lisbon, Galatasaray, Mouscron igen, Anderlecht och slutligen grekiska AEL.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv