• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 24:e november 2015. "Sunderlands andra, Fotboll till Brasilien, Suarez på bettet och en Sunderlandtröja".

Premier Leagues 13e omgång klar


Enstaka matcher spelades igår runt om i världen, men då det stundar Champions League idag så var det inte speciellt ”stora” matcher. Fast Premier League är ju alltid stort och här avslutades omgång tretton med Crystal Palace mot Sunderland. Crystal Palace startade säsongen storstilat och låg bland topplagen. På sistone har de dalat till mitten. Sunderland ligget ju alltid sist eller åtminstone på nedflyttningsplats. Sedan lyckas de alltid krångla sig ur svårigheterna och stanna kvar i Premier League.

Sunderland tog andra segern

Big Sam Allardyce är ju satt att rädda upp Sunderland och det lyckades ganska bra igår. En försvarstavla gjorde att Jermain Defoe kunde rulla in bollen i tomt mål och så hade Sunderland vunnit sin andra match för säsongen. 0-1 slutade det och Sebastian Larsson startade men blev utbytt i andra. Ola Tiovonen satt på bänken hela matchen. Ska han då få vara med i Svenska landslaget om han bara platsar som bänknötare i ett lag som Southampton?
 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1874 Mannen som lärde Brasilien spela fotboll föds. 2010 Starten på bitandet av Suarez.

 

1874 Charles William Miller föds

Charles William Miller Charles William Miller

Charles William Miller föds idag 1874 i São Paulo. Mamma var från Brasilien och pappa från Skottland. Skolgången skötte Miller om i Southampton dit hans föräldrar skickat honom. Här blev han givetvis intresserad av fotboll. Han spelade i både Londonklubben Corinthian FC och St Marys som var föregångaren till Southampton FC. 1894 återvände han till Brasilien och då hade han med sig en regelbok för fotboll och en fotboll. Med detta var han med om att grunda klubben São Paulo AC och han hjälpte också till att starta den brasilianska ligan. Så mannen som lärde Brasilien spela fotboll Charles William Miller, föddes idag.
 

2010 Första bettet.

Ajax mötte PSV Eindhoven. I Ajax spelade en ung Uruguayan vid namn Luis Suarez. Under matchen inträffade en incident som domaren inte uppmärksammade. Troligtvis för att det som mhände verkar totalt omörligt. Suarez blev frustrerad på PSVs Otman Bakkal och bet honom. Då det finns film på det mesta granskades situationen och idag 2010 fem dagar senare föll domen mot Suarez. Han blev avstängd i sju matcher. Händelsen upprepade då Suarez var i Liverpool. Då var det Chelseas Ivanovic så blev biten och i VM 2014 var det dags igen för Suarez att ta en tugga på en motståndare. 

FÖDDA IDAG

Jeremain LENS
28 år
Mittfältare/Anfallare
8 U- och 30 A-landskamper för Nederländerna och 3 landskamper för Surinam.
Klubbar som spelare: Spartaan, Ajax, Omniworld, AZ Alkmaar, NEC Nijmegen (lån), PSV Eindhoven, Dynamo Kiev och för närvarande Sunderland.

Nabil BENTALEB
21 år
Mittfältare
1 U-landskamp för Frankrike och 16 A-landskamper för Algeriet.
Klubbar som spelare: AJS Wazemmes, Lille, Mouscron, Dunkerque och för närvarande Tottenham Hotspur.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv